Изберете категория
Вашата кошница

Връщане и замяна

При покупка онлайн, потребителят има право, съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите, да се откаже от получената стока в срок от четиринадесет дни от датата на получаване на стоката, без да дължи обезщетение или неустойка. В този случай онлайн магазин AVTOINSTRUMENTI.BG (Ти Би Си Техник ООД) ще възстанови на потребителя заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от онлайн магазин AVTOINSTRUMENTI.BG (Ти Би Си Техник ООД) стоки по време на срока от чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат върнати в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия.

Потребителят има право на рекламация при :

  • Фабричен дефект
  • Несъответствие с поръчаната стока
  • Констатирани липси

Потребителят има право на:

  • Замяна на стоката / при невъзможност за замяна със същата стока се предлага аналогична стока по цена и характеристики.
  • Ремонт
  • Отбив от цената
  • Възстановяване на сумата, в случай на невъзможност за ремонт или замяна с аналогичен продукт

Всички рекламации и връщания трябва да бъдат до посочения адрес за контакт на онлайн магазин AVTOINSTRUMENTI.BG (Ти Би Си Техник ООД), като всички транспортни разходи са за сметка на клиента. При желание да върнете продукта лично, моля, свържете се с нас за инструкции.

Когато потребителят иска да се откаже от договора от разстояние, той информира Доставчика за решението си преди изтичането на срока по ал. 1 на този член. За да упражни правото си на отказ, Ползвателят може да използва стандартния формуляр за ОТКАЗ, или да заяви недвусмислено по друг начин решението си да се откаже от договора. Ползвателят е упражнил правото си на отказ от договора, ако е изпратил съобщение на Доставчика за упражняване на правото си на отказ преди изтичането на срока по ал. 1

Ако при самото получаване на стока тя е с нарушена опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, причинени от доставящата фирма, рекламацията и застраховката ще бъдат уважени само в присъствието на куриера. В този случай, моля, незабавно да се свържете с нас (вижте раздел Контакти). Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера.

Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай, че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията може да се счете за недействителна. Във всеки един случай се свържете с нас, винаги ще намерим решение.

Срокът за обслужване на предявените и потвърдени рекламации е 30 дни, като започва да тече след получаване на стоката на посочения адрес за контакт на онлайн магазин AVTOINSTRUMENTI.BG (Ти Би Си Техник ООД).